Σεμινάριο Κινεζικής Γραμματικής


Η Φένια Παπακοσμά σπούδασε Μετάφραση και Διερμηνεία (αγγλικά,γαλλικά,ισπανικά) στο Πανεπιστήμιο του Salford. Παρακολούθησε μαθήματα κινεζικών στο Hebei Normal University στην πόλη Shijiazhuang ενώ ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών της με ένα μεταπτυχιακό τιτλοφορούμενο “Κινεζικές Σπουδές στο School of Oriental and African Studies του Λονδίνου” (SOAS). Κατά την εξαετή διαμονή της στην Κίνα εργάστηκε ως καθηγήτρια Αγγλικών σε πανεπιστήμια και σχολεία της επαρχίας Hebei και αργότερα ως επιτόπια υπάλληλος στο Προξενείο της Ελλάδας στο Πεκίνο. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως καθηγήτρια κινεζικών ενώ παράλληλα έχει συγγράψει το διδακτικό εγχειρίδιο “Κινεζική Γραμματική στα ελληνικά”.


Το σεμινάριο κινεζικής γραμματικής αποτελείται από 6 ενότητες οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε 12 διδακτικές ώρες, με ολιγόλεπτο διάλειμμα. Συμπεριλαμβάνει φαινόμενα της κινέζικης γραμματικής τα οποία μαθητές και μαθήτριες όλων των επιπέδων συχνά δυσκολεύονται να κατανοήσουν, άρα και να χρησιμοποιήσουν. Το κάθε μάθημα θα χωρίζεται σε τρία μέρη: παρουσίαση και ανάλυση του φαινομένου, γραπτές ασκήσεις για περαιτέρω κατανόηση και προφορική εξάσκηση. Σκοπός του σεμιναρίου είναι, οι συμμετέχοντες, μετά από κάθε μάθημα, να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τα γραμματικά αυτά φαινόμενα στον γραπτό αλλά και τον προφορικό λόγο. Το σεμινάριο απευθύνεται σχεδόν* σε όλα τα επίπεδα, αφού το κάθε κεφάλαιο θα παρουσιάζεται αναλυτικά από την αρχή.

* Ιδανικά, οι συμμετέχοντες να έχουν ολοκληρώσει έναν τουλάχιστον χρόνο μαθημάτων για να παρακολουθήσουν με μεγαλύτερη ευκολία σε επίπεδο λεξιλογίου.

error: